Μείγμα παγωτού
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Χωρίς λιπαρά
Κατάλληλο για Διατροφή Τριών Φάσεων και Dukan
Συστατικά: Αποβουτυρωμένο αφυδατωμένο γάλα, γλυκαντικά (μαλτιτόλη, σορβιτόλη, ερυθριτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης), σταθεροποιητές (κόμμι γκουάρ, κόμμι χαρουπιού, καραγενάνη, Ε1200) γαλακτωματοποιητές (μόνο - και διγλυκερίδια των λιπαρών οξέων).
Συνταγές:
Α συνταγή:
250 g μείγμα παγωτού σκόνη
760 g γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
Β συνταγή:
250 g μείγμα παγωτού σκόνη
400 g γάλα εβαπορέ 1,5% λιπαρά
360 g νερό
Γ συνταγή:
250 g μείγμα παγωτού σκόνη
760 g γάλα 0% λιπαρά
Δ συνταγή:
250 g μείγμα παγωτού σκόνη
620 g γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
140 g κρέμα γάλακτος 30%
Τρόπος παρασκευής:
• Προσθέστε τα υγρά στοιχεία σε μία κατσαρόλα,
• Σε χαμηλή φωτιά και μόλις έχουν ζεσταθεί ελαφρώς τα υγρά στοιχεία, προσθέστε το μείγμα παγωτού.
• Ανακατέψτε καλά το μείγμα και κατεβάστε το από την φωτιά λίγο πριν πάρει βράση (στους 80o-82o C παστερίωση).
• Αφήστε το μείγμα του παγωτού να κρυώσει εκτός ψυγείου σε ένα δοχείο.
• Μόλις κρυώσει το μείγμα, ανακατέψτε το να αφρατέψει, είτε με μίξερ χειρός είτε στην οικιακή παγωτομηχανή.
• Τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη
Για περισσότερες ιδέες και συνταγές, γίνετε μέλος στο SteviaParana Group στο Facebook.
Διαθρεπτικός Πίνακας |
Ανά 100 g σκέτου μείγματος/ Ανά 100 g τελικού προϊόντος (μείγμα + γάλα ελαφρύ 1,5% λιπαρών) |
---|---|
Ενέργεια | 229 kcal / 94,5 |
Λιπαρά | 0,3 g / 1,2 g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0,0 g / 0,8 g |
Υδατάνθρακες | 76,5 g / 23 g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 10,5 g / 6,5 g |
Πρωτεΐνες | 6,8 g / 4,3 g |
Εδώδιμες Ίνες | 13,0 g / 3 g |
Αλάτι | 0,2 g / 0,1 g |
250 g Κωδικός 540034