Υλικά

  • 200 γρ άπαχο φρέσκο γάλα
  • 120 γρ νερό
  • 100 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος
  • + 100 γρ. βούτυρο light
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 50 γρ φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 + 2 κ.σ. ακόμα ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γλ. δάκρυα μαστίχας
  • 1 φακελάκι (15 γρ) μαχλέπι σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι (μου πήρε ακριβώς 870γρ)
  • 1 αυγό και φιλέ αμυγδάλου για από πάνω

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνουμε είναι να ανάψουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς για 3 λεπτά και τον σβήνουμε… θέλουμε να έχουμε ένα ζεστό μέρος
  • Eπίσης να έχουμε εκτός ψυγείου βούτυρο και αυγά για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε γάλα+νερό ελαφρώς χλιαρά και διαλύουμε την μαγιά.
  • προσθέτουμε 1 φλ.τσ. απο το αλεύρι μας ανακατεύοντας καλά να γίνει χυλός. Το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά και πάμε στο μίξερ!!!
  • Βάζουμε τα 100γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο ελαφρά λιωμένο μαζί με τα 100γρ στέβια και χτυπάμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε στο μούλτι την μαστίχα μαζί με 2 κ.σ. στέβια να γίνει σκόνη και το προσθέτουμε στο μίξερ.
  • Βάζουμε το ξύσμα πορτοκάλι το μαχλέπι τις βανίλιες – αλάτι – αυγά και το μείγμα μαγιάς.
  • Σταματάμε για να βάλουμε στο μίξερ το εξάρτημα για ζύμωμα και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το αλεύρι (κρατήστε 150 γρ από το κιλό), το δουλεύουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα 100 γρ βούτυρο light λιωμένο, ακόμα 3 λεπτά χτύπημα και… έτοιμο!
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο σκεύος και όπως είναι τα χέρια μας λαδωμένα παίρνουμε την ζύμη και την βάζουμε μέσα (πρέπει η ζύμη να είναι πολύ μαλακιά).
  • Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο που είχαμε ζεστάνει και το αφήνουμε 2 με 3 ώρες να φουσκώσει.
  • Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε στα 4 (για 4 μεγάλα τσουρέκια) ή σε περισσότερα αν τα θέλουμε πιο μικρά.
  • Με λαδωμένα χέρια παίρνουμε το ένα κομμάτι και κάνουμε 3 κορδόνια… (τα τραβάμε) πλέκουμε το τσουρέκι μας κοτσίδα.

Αν τα θέλουμε γεμιστά με την μερέντα μας (με SteviaParana) σε αυτή την φάση ανάμεσα στο κάθε κορδόνι βάζουμε μερέντα και κλείνουμε απαλά.

  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό μέρος για 2 ώρες ακόμα να φουσκώσουν!
  • Σπάμε 1 αυγό σε μπολάκι μαζί με 1 κ.σ. νερό ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο περνάμε τα φουσκωμένα μας τσουρέκια (απαλά μη ξεφουσκώσουν). Ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά.
 
Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχες συνταγές με προϊόντα SteviaParana

Τάρτα μήλο - αχλάδι

Τάρτα μήλο - αχλάδι [και γρήγορη κρέμα πατισερί με άρωμα βανίλιας] Για τη βάση υλικά: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. κρυσταλλική Stevia Parana 1/1 1 πρέζα αλάτι 180 γρ. βούτυρο lurpak,...

Κουλουράκια Σοκολάτας νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Κουλουράκια Πασχαλινά Ολικής

Υλικά 200 γρ. βούτυρο φρέσκο 200 γρ. βούτυρο αγελάδος 3 κρόκους 1 φλ. τσ. (200 γρ) SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1 ή 70 γρ σε αναλογία 1:3 ή 200 γρ. ζάχαρη καρύδας 1 φλ. τσ....

Κουλουράκια Κανέλας νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής ( ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Τσουρέκι Πασχαλινό

Υλικά 200 γρ άπαχο φρέσκο γάλα 120 γρ νερό 100 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος + 100 γρ. βούτυρο light 2 αυγά ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι 50 γρ φρέσκια μαγιά 100 γρ SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία...

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά (Για 3 μεγάλα τσουρέκια ή 6 μικρά) 200 γρ ( 1 φλ.τσαγιού) «Ζαχαρούχο γάλα με SteviaParana » Συνταγή πατήστε ΕΔΩ 3 αβγά 200 γρ. (1 φλ.τσαγιού) κρυσταλλική SteviaParana σε αναλογία 1:1 ή 70γρ....

Ζαχαρούχο γάλα

Υλικά 120 γρ άπαχο γάλα σε σκόνη (πούδρα) 3 κ.γλ. υγρή στέβια (6 γρ.) 100 γρ νερό 1 κ.γλ υγρή βανίλια Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ την σκόνη γάλα (πρέπει να είναι σε πούδρα, αν είναι σε κόκκους θα...

Κουλουράκια Καρότου νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι

Υλικά 500 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (στο σιδερένιο κουτί) 200 γρ. φρέσκο άπαχο γάλα 2 βανίλιες 1 κ.γλ. (50) σταγόνες υγρή SteviaParana Μαρμελάδες με SteviaParana...

Κουλουράκια Πορτοκαλιού νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Σοκολατόπιτα

Υλικά Για το κέικ 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια 90 γρ. κρυσταλλική στέβια 1:3 ή 300γρ ζάχαρη καρύδας 150 γρ. καλαμποκέλαιο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. αλεύρι καρύδας 80 γρ κακάο 1,5 κ.σ. μπέικιν...

Σοκολάτα & Σοκολατάκια

Υλικά Σοκολάτα υγείας 160 γρ λάδι καρύδας άοσμο 50 γρ κακάο σκόνη 30 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης 1 βανίλια 1 κ.γλ. (50 σταγόνες) υγρή SteviaParana Σοκολάτα γάλακτος Ολα τα παραπάνω υλικά και...

Κορμός Μωσαϊκό

Υλικά 4 ώριμα αβοκάντο 1 φλ.τσ. κακάο 4 κ.σ. SteviaParana κρυσταλική σε αναλογία 1/3 ή 1 κ.σ. υγρή SteviaParana ή 1 φλ. τσ. ζάχαρη καρύδας 1/2 φλ.τσ. κονιάκ 1/2 φλ.τσ. καρύδι (ή αμύγδαλο) 1...

Πραλίνα φουντουκιού

Υλικά 100 γρ. φουντούκια 15 γρ. λάδι καρύδας (άοσμο) 30 γρ. σκόνη κακάο 1 βανίλια μια πρέζα αλάτι 160 γρ εβαπορέ light 50 σταγόνες υγρή SteviaParana με 0 θερμίδες και 0 γλυκαιμικό δείκτη Εκτέλεση...

Χαλβάς με ταχίνι ολικής

Υλικά 400 γρ ταχίνι ολικής 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης 120 γρ SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 1 κ.σ. νερό 3 κ.σ. κακάο 1 βανίλια 1 κ.γλ.σκόνη ζελατίνης + 2 κ.σ. νερό Εκτέλεση Σε μια...

Λικέρ φράουλα

Υλικά 1 κιλό φράουλες 1 κιλό SteviaParana 1-1 700 ml βότκα χωρίς άρωμα ή Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο Εκτέλεση Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι και τις...

Cheesecake

Cheesecake με SteviaParana Υλικά για την βάση 250 γρ. μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη 8 γρ SteviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1 120 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 κ.γλ. κανέλα Υλικά για την κρέμα 250 γρ....