Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 3 κρόκους
- 1 φλ. τσ. (200 γρ) SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1 ή 70 γρ σε αναλογία 1:3 ή 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 φλ. τσ. (200 γρ) χυμό φρεσκοστημένο πορτοκάλι
- ξύσμα απο τα 2 πορτοκάλια
- 1/2 κ. γλ. σόδα
- 1 φακελάκι (20γρ) μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- μια τσιμπιά αλάτι
- 700 γρ φαρίνα ολικής (μπορούμε να βάλουμε ΜΟΝΟ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ. ή ΜΟΝΟ φαρίνα ολικής 700 γρ. )
Εκτέλεση
- Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο (και τα 2) και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ
- Χτυπάμε για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας σιγά σιγά την SteviaParana, το ξύσμα και έναν-έναν τους κρόκους
- Μετά από 5 λεπτά θα έχει γίνει υπέροχη αφράτη κρέμα!!
- Αφαιρούμε τον κάδο και ρίχνουμε τις βανίλιες, αλάτι και την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύοντας καλά να αφρίσει
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά και τώρα θα ρίξουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ απαλά με το χέρι μας έως να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
- Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο το μπολ για 15 λεπτά
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανάβουμε τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια (μικρά γιατί φουσκώνουν) και τα τοποθετούμε στο ταψί
H δοσολογία είναι για 60 έως 70 κουλουράκια περίπου
Τα αλείφουμε από πάνω με ασπράδι αυγού και τα ψήνουμε έως να πάρουν ωραίο χρώμα (ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα τον φούρνο μας)
Οταν τα βγάλουμε θα είναι αρκετά μαλακά, μη τα αφήσετε άλλο να ψηθούν, οταν κρυώσουν θα γίνουν από έξω τραγανά!!